Dry January

๐——๐—ฟ๐˜† ๐—๐—ฎ๐—ป๐˜‚๐—ฎ๐—ฟ๐˜†. ๐—ช๐—ฎ๐˜ ๐—ถ๐˜€ ๐—ฑ๐—ฎ๐˜ ๐—ฒ๐—ถ๐—ด๐—ฒ๐—ป๐—น๐—ถ๐—ท๐—ธ ๐—ฝ๐—ฟ๐—ฒ๐—ฐ๐—ถ๐—ฒ๐˜€? Dry January is een Brits initiatief dat al snel overgewaaid is naar Nederland. Tijdens Dry January daag je jezelf de hele maand januari uit om geen alcohol te drinken.

Je huid wordt namelijk allesbehalve blij van jouw alcoholische uitspattingen. En dat blijft helaas niet alleen bij de beruchte day after.

Het is algemeen bekend dat alcohol vocht onttrekt aan de huid. Ook blokkeert het orgaan, door de alcohol, de goede hormonen en vitamines die ze nodig heeft om te herstellen. Het gevolg. Door de tekorten wordt je huid droog, dof en minder soepel.

Als je een paar dagen sober bent zal je al snel merken dat bepaalde droge plekjes herstellen en je huid egaler wordt.

Je zal je vast relaxter en blijer voelen na een paar drankjes, maar van nature werkt alcohol deprimerend. Als je het drinkt stimuleer je je lichaam om meer stresshormonen aan te maken. Als je alcohol uit je voedingspatroon schrapt zal je al snel merken dat je blijer, scherper en gemotiveerder bent om dingen te doen die je op de lange termijn happy maken.

Van een zuivere huid tot een volle portemonnee. Een maandje zonder alcohol kent veel voordelen. Voor iedereen die zich waagt aan Dry January... veel succes!

Doe jij ook mee?