Het belang van een crème met een SPF bescherming

Waarschijnlijk voelt de zomer alweer als lang geleden. Bladeren vallen inmiddels volop van de bomen. De wintertijd is het afgelopen weekend ingegaan en de zomerkleding ligt opgeborgen in de kast. Je zou er verstandig aan doen om dat niet met je zonnebrandcrème te doen. Tijdens de komende maanden is het echt van belang om een crème met een SPF (Sun Protection Factor) te gebruiken.

Natuurlijk hoeft dit niet per definitie zonnebrandcrème te zijn; een dagcrème met deze SPF bescherming volstaat ook zeker. De straling van de zon is natuurlijk in de zomermaanden sterker, maar ook tijdens de komende maanden is het van belang om je huid te beschermen. Schadelijke uv-straling van de zon is namelijk altijd aanwezig; zelfs als deze achter de wolken schijnt. Je huid wordt dus tijdens het gehele jaar blootgesteld aan straling. Deze kan voor huidveroudering, verslapping van de huid en donkere kringen zorgen. Maar ook zorgt het voor rimpeltjes.

Maar dit is niet de enige reden om een crème met een SPF te gebruiken. Luchtvervuiling. De negatieve impact van vervuiling op onze gezondheid begint steeds duidelijker te worden. We weten inmiddels dat luchtvervuiling, net als blootstelling aan de zon, zijn sporen op de huid achterlaat. Door je gezicht in te smeren met een goede factor blokkeer je eventuele sporen van luchtvervuiling op je huid die tevens bijdragen aan een versnellend verouderingsproces.

Hiervoor is het echt niet nodig om te kiezen voor een zonnebrandcrème. Tegenwoordig wordt SPF in veel beautyproducten opgenomen en bestaan er ook UV-werende crèmes als basis voor je beauty routine.

Kijk nu snel in onze shop wat Vitayes voor jou kan betekenen om de komende herfst en wintermaanden beschermd en verzorgd door te komen.